Wednesday, May 2, 2018

Soal UTS Basa Betawi

Sumber Gambar: kompasiana

Soal UTS Basa Betawi
Semester 1
Taon 2017/2018

Ureg-ureg jawaban nyang bener..!

1. Si entong di aru aruin baba nya lantaran udah menggerib masih maen di  kobakan. Tapi entong kaga ngewaro. Apa artinya "kaga  ngewaro" ?......
A. Kaga peduli
B. Senang sekali
C. Anak berbakti

2. Po nonon kepapagan ama po ito waktu lg kewarung bang japra. Apa arti dari kata "kepapagan" ?......
A. Kesel
B. Belanja
C. Bertemu

3. Kaki uwa anong di catok ama ula kadut pas dia lagi ngored. buru2 dah kaki nya di ...... ama daon angsana. kata yang paling pas buat ngisi titik2 yakni......
A. Antepin
B. Popolin
C. Libed

4. Cang misum pengen bangat pegih haji tapi dia kaga gableg duit pisan sepeser ge. Apa nyang kudu di lakuin Cang misun ......?
A. Nyelengin
B. Nyeduh kopi
C. Nyender

5. Bini nya bang mamad lagi bunting. Eh segala ngidam tai babal. Apa itu tai babal ......?
A. Gori
B. Cecek
C. Bukan bakal nangka/Tolang

6. Baru ge gayem eeh kaga lama gayem lagi bae. Gayem itu artinyah ......?
A. Minum
B. Makan
C. Nyarap

7. Tiap ari minggu murid di SD inpres kaga pada sekola karna ......?
A. Kebluk
B. Pere
C. Bolos

8. Disuruh mingser kaga mingser mingser. Bukan nya kaga ngewaro tapi emang dia rada .....?
A. Budeg
B. Puyeng
C. Rajin

9. Baba DuL punya wadonan paling ......... dikampung nya. Mangkanya anak laki pada demen ama dia
A. Botoh
B. Bangor
C. Tuman

10. Udah tau entu kopi baru ajah diseduh uda di uyup bae. Mangkanya bibir bang Uloh jadi ?......
A. Dower
B. Lodoh
C. Jontor

11. Baba acim abis metikin daon singkong terus di gubed2in buat di bawa ....... ke pasar
A. Mingser
B. Merad
C. Minggat

12. Kucing si Juki pencod gara2 di serampang ama mpo iti pake ...............?
A. Sapu duk
B. Nampan
C. Tesi

13. Si Jafar badan nya emang letoy gara2 kakinya pedog. Pedog maksudnyah .........
A. Gatel
B. Ringkih
C. Pincang

14. Dikira ikan gabus pas di rogoh ama bang naman yg keluar ula kadut. bang naman kaget terus lari ampe ......?
A. Ngibrit
B. Nyungseb
C. Nyasar

15. Gegara kedinginan bang Adun akhirnyah ngeja tabunan biar............. badannyah
A. Nyendern
B. Kisut
C. Anget

Kerjain dah jangan gegoakan...!!!


Jawaban:


Jawaban
1. A
2. C
3. B
4. A
5. C
6. B
7. B
8. A
9. A
10. C
11. B
12. A
13. C
14. B
15. C
Hosting Unlimited Indonesia

No comments:

Post a Comment

Dialog Allah Dengan Hambanya

💫Allah : "Hambaku, bangunlah ! Lakukan Shalat Malam 11 Rakaat !" Hamba : "Illahi, aku lelah, tidak sanggup rasanya.&quo...